CONTINENTAL CONTIECOCONTACT 5 225/55 R16 MOE SSR 95V

  • Optimalizált gördülési ellenállás az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás érdekében
  • Kimagasló fékteljesítmény és rövid fékút vizes útfelületen
  • Tökéletes kezelhetőség vizes és száraz úton egyaránt

A ContiEcoContact™ 5 fejlesztése során szoros együttműködés alakult ki Európa vezető autógyártóival. Ennek köszönhetően egy merőben új abroncskoncepció jött létre a rendszeresen hosszabb távolságon közlekedő autósok számára, akik környezettudatosak és odafigyelnek az üzemanyag-fogyasztásra is. A fejlesztés során jelentkező kihívást az jelentette, hogy az abroncs egyszerre rendelkezzen alacsony gördülési ellenállással és kimagasló fékteljesítménnyel. Így az abroncs legfőbb tulajdonságait befolyásoló mind a négy tényező – a karkasz-szerkezet, az alapanyag-összetétel, az övkontúr és a mintázat – teljesen új megközelítést igényelt. A siker nem maradt el: a CO2 kibocsátást és az üzemanyag-fogyasztást sikerült jelentősen csökkenteni, miközben az abroncs kiváló fékteljesítményt garantál. 

A speciális alapanyag-keveréknek és a kapaszkodóélekkel kombinált optimalizált mintázati kialakításnak köszönhetően a gumiabroncs vizes útfelületen nyújtott tapadása különösen jó, amely a fékút jelentős csökkenését eredményezi. Az alapanyaghoz adott funkcionális polimer láncok erős kölcsönhatásba kerülnek a szilikával, amely a gördülési ellenállást tovább mérsékli. A futófelületi blokkokba integrált rendkívül vékony lamellák mérséklik a mintázat deformálódását, és minimalizálják az energiaveszteséget. 

Az oldalfalnál és a peremterületnél használt új, keményebb alapanyag révén az abroncs biztonságosabb, és még közvetlenebb módon képes az oldalirányú erőhatásokat átvinni vizes és száraz útfelületen. Az oldalfalnál használt szilárd anyag vékonyabb és kisebb tömegű falkialakítást tesz lehetővé, így az abroncs rugózása sokkal optimálisabb, amely jelentősen hozzájárul a gördülési ellenállás csökkentéséhez.

Continental
481968
225/55 R16 95V MOE SSR
C1
C
B
AC
71

EU ABRONCSJELÖLÉSI SZABÁLYOZÁS

Az Európai Parlament és a Tanács 1222/2009/EK rendelete alapján, minden 2012 júniusa után gyártott és az EU területén belül értékesített gumiabroncs* esetén 2012. novembertől az értékesítés helyén vagy magán a gumiabroncson címkét kell elhelyezni.

Balra láthatja ehhez a gumihoz az új EU abroncscímkét. Ez nagyon hasonlít a háztartási gépeken, például mosó- vagy mosogatógépeken széles körben használt címkékhez.

További tájékoztatónkat a jelölésekkel kapcsolatban erre a linkre kattintva olvashatja el.

Az új abroncscímkézési előírásokról, valamint a gyakran feltett kérdésekről az Európai abroncs és gumi gyártók szövetségétől (ETRMA) kaphat tájékoztatást.

ETRMA weboldal

* A rendelet hatálya alá tartoznak a személygépjárművek, kishaszongépjárműveket és nagy teherautók abroncsai.

CONTINENTAL

A Continental gumigyárat 1871-ben 9 bankár és gyáriparos alapította Hannoverben Continental-Caotchouc und Gutta-Percha néven. A cég hivatalos szimbólumát, az ágaskodó paripát 1882 októberében jegyezték be és a mai napig védjegye a vállalatnak.

A német gumiipar az 1920-as évekre folyamatosan fejlődött és több nagyvállalat jött létre, ekkor fogalmazódott meg bennük az egyesülés. A gumigyártás legjelentősebb képviselői „Continental Gummi-Werke AG” néven egyesültek. Az így létrejövő vállalat termelése Németországra korlátozódott, exporttevékenysége viszont folyamatosan nőtt.

Továbbiakban a Continental tudatosan elkezdte kiépíteni globális termelő- és kereskedelmi hálózatát. Megszerezte az amerikai Uniroyal Inc. európai abroncstevékenységét majd felvásárolta az osztrák Semperit gumigyárát. 1993-ban többségi tulajdon részt vásárolt a csehországi Barum vállalatban így jelentősen növelte piaci részesedését Kelet-Európában.

A gumigyár megalapítása idején kizárólag Németországban folyt a gyártás és a kutatás, hozzávetőlegesen 200 munkavállalóval, napjainkban 150.000 fő dolgozik 45 ország 193 helyszínén. 

Continental vállalat megalapítása óta tudatos és folyamatos fejlődés árán vált mára a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójává. A Continental gumiabroncsok kiváló menettulajdonsággal bírnak száraz és nedves úton egyaránt, a prémium abroncs minőséget, a több mint 140 éves tapasztalat szavatolja.

Akció
Akciós ár:
77.740 Ft
61.213 Ft + ÁFA
ALACSONY KÉSZLET
db